måndag 11 april 2011

Jättegod, jätteenkel italiensk buffé





























Du behöver:

  • ca. 1 kg kycklingfilé eller kycklinglårfilé (personligen tycker jag att lårfilén är godare)
  • 3 grovhackade vitlöksklyftor
  • 2 citroner
  • Färsk rosmarin och timjan , 1 msk av varje
  • 1 dl grovhackad persilja
  • ca. 3/4 olivolja
  • Sparris
  • Något bröd du tycker om
  • Tomater
  • Parmaskinka eller lufttorkad salami
  • Mozzarella
  • Chips
  • Ruccola
  • Parmesan
  • Salt & Peppar 
Vrid på ugnen till 150 grader

  
Riv skalet på citronerna, tänk på att skölja dem innan och på att inte la med det vita för det är jätteäckligt!



Lägg kryddorna, vitlöken, citronskal, peppar, salt och olivolja i något som du kan mixa i.


Mixa tills det är en härlig smet!


Blanda röran med kycklingen


Stek tills de,


Ser ut ungefär så här och stoppa in dem i ugnen tills de är vita rakt igenom. Lägg på lite folie över dem så att de inte blir torra.







































Lägg upp skinkan och ruccolan fint på en tallrik.


Skiva tomat


och mozzarella


Varva tomat och ost och häll på lite olivolja och salt+peppar


Skölj sparrisen och ta bort det träiga längst ner. Ett litet tipps är att böja sparrisen lite lätt. Det som bryts bort är det äckliga.


Stek sparrisen i stekpannan tills de är goda och salta & peppra







































Lägg upp sparrisen lite snyggt och servera allt med chips om du vill.
Njut!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly