söndag 12 juni 2011

Smarrig rabarberpaj

Du behöver:
  • 175g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca. 800 g rabarber i bitar (funkar med mindre mängd, det går att fylla ut med tex. hallon eller äpple om man vill)
  • ca 1,5 dl socker
  • Knappt 2 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 200 grader

Smält smöret

Blanda det med mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tryck ut i en form, spara en liten klump.

Strö potatismjölet i botten på pajen. Varva rabarber och socker. Avsluta med att smula på lite deg på toppen.

Grädda i 30-40 minuter.

Ät en vacker sommardag med vaniljglass eller vaniljsås!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly