torsdag 6 oktober 2011

Rebeccas goda Linser

Ingredienser:
  • 2 morötter
  • 2 lökar
  • 2 selleristjälkar
  • Timjan
  • Persilja
  • 1 potatis
  • 1/2 näve röda linser/person
  • fond/buljongtärning blandat med varmt vatten
  • Rödvinsvinäger
  • Citron eller Lime
  • Spenat
  • Salt & Peppar
  • Smör
  • Olivolja
Tillbehörs tips:
  • Bröd
  • Yoghurt
  • Ev. kött, tex schnitzel eller kyckling
Hacka morot, lök och selleri.

Stek i smör på låg värme i en kastrull eller gryta i 10-13 minuter på ett ungefär.

Lägg i persilja, timjan (så mycket du vill) och en halverad potatis. Släng i linserna och buljong ca. 2 cm över linserna. Allt flyter ju runt lite så det kan vara svårt att de, men ta lite som du känner. Runt 1 liter kanske.

Koka utan lock tills buljongen är nästan helt krämig och mosa ihop det lite.

Lägg i spenat, salta, peppra, olivolja och smaksätt med rödvinsvinäger och lite citron.

Klart att ätas!


Receptidén kommer ursprungligen från Jamie Oliver


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly