söndag 18 december 2011

Syrlig och färgglad kålsallad

Den här salladen passar superbra till revbensspjäll

Du behöver följande:
  • ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål
  • 1 granatäpple
  • en halv citron
  • en näve hackade nötter eller mandel
  • Olivolja
  • salt och peppar
Strimla kålen och lägg den i en stor fin skål

Dela granatäpplet  (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. För tydligare instruktion titta på den här lilla videon! Lägg dem i skålen också.

Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar.

Häll dressingen över salladen och blanda runt. Krama kålen ordentligt så att den blir extra gosig. Låt stå i ungefär 10 minuter

Hacka nötter och toppa med dem precis innan servering.

Receptet kommer ifrån Buffé nr 12 2011


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly