söndag 5 februari 2012

Snabb Wok med Lax

En liten härlig cross-over mellan det japanska, thailändska och svenska köket


Du behöver följande saker:

  • Grönsaker av olika färg och form, tex paprika, lök, morötter, broccoli mm
  • En bit lax per person tex frysta portionsbitar
  • Teriyakimarinad
  • Japansk soya
  • Ingefära ca 1 tsk riven
  • 1/2 chili
  • 1 lime
  • 1 klyfta vitlök
  • någon droppe fisksås
  • Nudlar tex glasnudlar, äggnudlar eller något sådant
  • Sweetchilisås (om du tycker om det)
Mängd och starkhet mm får du självklart ändra lite som du vill!

Tina laxen om det behövs.

Hacka chili och riv ingefära. Blanda det i en liten skål med pressad vitlök, en halv pressad lime, teriyakimarinad (ta lite som du tycker 1/2-1 dl kanske) och lite soya (några klunkar).

Häll marinaden över laxen och låt stå medan du hackar alla grönsakerna.

Sätt på nudelvatten i vattenkokaren eller på plattan.

Stek fisken och lägg folie över så att den håller sig varm.

Fräs på grönsakerna, börja med morötterna och släng sedan i resten. Det ska gå fort så att grönsakerna bara blir varma och inte allt för mjuka. Häll på laxmarinaden och blanda runt lite.

Koka nudlarna och blanda i dem också

Ställ fram pinnarna, sweetchilisås, limeklyftor och soya på bordet och hugg in!

2 kommentarer :

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly