torsdag 17 januari 2013

Hallonbomber!

Den här snygga efterrätten hittades i Buffé! Receptet är för 6 personer
  • 3/4 hallon-eller svartvinbärssorbé
  • 1/2 ask mascarpone (125g)
  • 50g smör
  • 50g mörk choklad
  • 9 digestivekex
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 2 tsk citronjuice
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250g hallon
  • 2 msk socker

Smält smör i en kastrull och grovhacka chokladen.


Mixa kexen med chokladen snabbt och blanda i smöret.


Vispa grädden och blanda med mascarpone, honung, vaniljsocker och citron.

Klä 6 stycken koppar med plastfolie.

Fyll dem med sorbé till 3/4 och se till så att det inte är några bubblor mellan kommen och plasten.

Spritsa gräddblandningen så att den hamnar i mitten av koppen.

Lägg chokladsmulorna och tryck till lite som ett lock på sorbén och ställ in i kylen ca. 4 timmar.

Mixa hallon och blanda med socker. Har du lust kan du värma upp hallonen lite, blir rätt gott till den kalla sorbén.

Spola lite varmt vatten på koppen så att bomben lossnar.

Lägg dem på tallrikar, dela på mitten, häll på såsen och garnera snyggt med hallon!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly