måndag 11 februari 2013

Supergoda Kokos- och ananaspannkakor

De här pannkakorna funkar lika bra som frukost som efterrätt! Så galet goda! (det känns också lite som att man sitter intill en strand i sydostasien när man äter dem vilket är himla fint!)

Köp hem detta:
  • 1 dl kokosflingor
  • 1,5 dl mjöl
  • 1/2 dl socker
  • 400ml (en burk) kokosnötsmjölk
  • 2 ägg
  • smör
  • 1 ananas
  • 1/2 dl socker
  • smör
Rosta kokosen gyllenbrun i en torr stekpanna

Blanda hälften av kokosflingorna med mjöl och socker. Rör efter det i äggen och kokosnötsmjölken.

Stek pannkakorna i mycket smör. Ta ca 1/2 dl smet till varje. Ett tips om du vill att det ska gå lite fortare och vara lite enklare är att göra plättar av dem istället!

Skär under tiden du steker pannkakorna ananasen i bitar (bort med stam och skal!) 

Stek sedan ananasen i smör. Ta i socker och rör tills det har smält.

Ät!

(börjar kanske bli tjatigt, men receptet är från icas matkasse)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly