måndag 25 mars 2013

Fantastisk Indisk kyckliggryta med tomat och annat gott!

Jag känner att denna gryta kan bli en favorit i mitt inre matbibliotek. Ät den!

För att koka ihop detta till 3-4 personer behöver du:
  • 1 gul lök
  • 2 - 3 kycklingfiléer 
  • 1 1/2 msk citronjuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk senspsfrö
  • 2 tsk torkad gara masala 
  • 1/2 chili
  • 1 burk hela tomater
  • ca 1/2 msk riven ingefära
  • 1/2 grönsaksbuljong
  • rapsolja
  • cashewnötter
  • salt
  • socker
Börja med att skära kycklingen i bitar. Marinera den sedan i citron, några nypor salt och vitlöksklyftorna som du rivit. 

Hacka lök och stek i lite rapsolja tills den är mjuk. Plocka sedan bort löken och lägg den vid sidan av en stund. 

Stek kycklingen och senapsfröna tills kycklingen har fått fin färg. Häll i gara masala, chili och ingefära, stek lite, lite till. 

Plocka upp tomaterna och hacka dem grovt. Kör i tomat, smulad grönsaksbuljong, löken och hälften (ev lite mer än hälften om du har 3 kycklingfiléer) av spadet från konserven i stekpannan. 

Låt puttra under lock 5-10 minuter. Rör i nötterna och smaka av med salt och lite socker.

Servera med en klick yoghurt, sallad och kanske couscous kokt i den resterande havlan av buljongtärningen! 

Njut kungligt!

(Receptet hittade vi här)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly